Pertti Kurikan Nimipäivät on tällä hetkellä kuuma peruna suomalaisessa – ja myös ulkomaisessa – mediassa. PKN tuli tutuksi suurelle yleisölle Suomen euroviisukarsinnoista 2015, mutta bändin alkusävelet soitettiin jo kuusi vuotta aiemmin, jolloin tämä punk-yhtye perustettiin. Bändin nokkamies Pertti Kurikka kirjoittaa bändin sanoitukset yhdessä Kari Aallon (laulu) kanssa, säveltää kappaleet ja soittaa kitaraa. Pertin ja Karin lisäksi bändiin kuuluu Sami Helle (basso) ja Toni Välitalo (rummut).

Tämä bändi on neljä kehitysvammasta keski-ikästä miestä jotka soittaa tietenkin suomalaista punkkia.”- Sami Helle, PKN (lähde: http://kovasikajuttu.fi/bandi-info)

Tuotantoyhtiö Mouka Filmi teki bändistä loistavat arvostelut saaneen ”Kovasikajuttu”-elokuvan. Käännöstoimistomme Apropos lingua oli mukana tässä mielenkiintoisessa projektissa tekstittämällä elokuvan englanniksi. Elokuvan ensi-ilta oli keväällä 2012. Joko olet nähnyt sen? ”Kovasikajutun”-dokumenttielokuvan lisäksi PKN on esiintynyt myös vuonna 2010 valmistuneessa, Pekka Karjalaisen ohjaamassa elokuvassa ”Vähän kunnioitusta”.

Lisätietoa elokuvasta: http://kovasikajuttu.fi/

Lisätietoa Pertti Kurikan Nimipäivistä: http://www.perttikurikannimipaivat.fi/

Eurovision Song Contest 2015: http://www.eurovision.tv/page/timeline

KovaSikaJuttu_juliste_70x100.indd

The following two tabs change content below.
blank
Käännöstoimistomme perustaja, tietohallintojohtaja. Käännösalalla virallisesti vuodesta 2010. Harrastukset: jalkapallo & jääkiekko, frisbeegolf, pyöräily, rullaluistelu, uinti, matkustaminen.