Longinojaan nousevien emotaimenten kutupuuhat ajoittuvat pääsääntöisesti lokakuun loppuun ja marraskuun alkuun. Kuva: Miikka Pullinen

Käännöstoimistomme järjestää luontoretken Longinojalle lokakuun lopussa Vuoden vesistökunnostajanakin palkitun Juha Salosen opastuksella. Longinoja on muutettu talkoovoimin mahdollisesti Suomen tunneitummaksi puroksi, jossa mm. taimenen luontainen lisääntyminen on turvattu. Puron kunnostus on sittemmin palkittu Vuoden luontotekona.

Lokakuun loppu on ihanteellinen aika taimenten kuduntarkkailulle, ja Salosen henkilökohtaisella opastuksella kuulemme ja näemme muitakin mielenkiintoisia asioita upean luontopolun varrella, joka tarjoaa mahdollisuuden kokea jotain aivan uutta hektisen arjen ja ruuhkaisen pääkaupunkimme alueella.

Luontoretken päätteeksi tarjoamme kaikille osallistujille nokipannukahvia sekä pientä purtavaa. Tilaisuus on avoin kaikille halukkaille: osallistuminen vaatii vain reipasta mieltä ja taskulampun! Opastettu luontoretki kestää noin tunnin ajan, jonka aikana kävelyä kertyy noin kilometrin verran. Tilaisuudessa on maski- sekä turvavälisuositus.

Kokoonnumme Haaga-Helian parkkipaikalla keskiviikkona 28.10.2020 klo 18. Katso tarkempi reitti tästä. Ilmoittauduthan tilaisuuteen ennakkoon,  jotta voimme varata riittävästi eväitä kaikille osallistujille.

Voit ilmoittautua tilaisuuteen tästä.

The following two tabs change content below.
blank
Kirjoittaja on käännöstoimistomme perustaja, seitsemää kieltä opiskellut kääntäjä ja tulkki. Käännösalalla virallisesti vuodesta 2007. Harrastukset: jalkapallo, jääkiekko, jalkapalloerotuomarointi, kilpatanssit, laskuvarjourheilu, maraton, sulkapallo, rullaluistelu, matkustaminen.