Blogi

Maaliskuussa rikoimme aiemman ennätyksemme, ja toimitimme huimat 250 toimeksiantoa! Käännöstoimistomme hiljenee pääsiäispyhien ajaksi ennätyksellisen kuukauden jälkeen, ja toimistomme on suljettuna 2.-5.4.2021. Palvelemme normaalisti ja levänneenä taas tiistaina 6.4.2021. Tilatut toimeksiannot toimitetaan luonnollisesti sovituissa aikatauluissa, ja autamme mahdollisuuksiemme mukaan myös pääsiäisenä tulipalokiireellisissä tapauksissa. Toivotamme kaikille rentouttavaa pääsiäistä!

blank

Pääsiäinen on kevään ja uuden elämän juhla, ja siihen liittyy paljon perinteitä eri puolilla maailmaa. Vaikka pääsiäinen on nykyisin kristillinen juhla, on kevään saapumista juhlittu samoihin aikoihin, ja vanhat perinteet ovat ajan saatossa yhdistyneet uusiin. Viime vuonna kirjoitimme pääsiäisperinteistä Suomessa, ja tällä kertaa esittelemme pääsiäisperinteitä eri puolilta maailmaa. Useissa kulttuureissa muna symboloi uutta elämää, ja […]

blank

Suomi on monimutkaisuudessaan ja kielikuvien rikkaudessaan kaunis kieli. Kielialan ammattilaistenkin – ainakin niiden, jotka asian myöntävät – on kuitenkin pakko välillä kääntyä hakukoneiden puoleen tämän rikkauden edessä. Yksi yleisimmistä kielenkäyttäjien sudenkuopista on välimerkkien käyttö, ja monelle pelkkä pilkutussääntöjen ajattelu tuottaa vatsanpuruja. Emme pyri tässä rekonstruoimaan yläasteen äidinkielentuntien tunnelmaa, mutta aiomme kuitenkin verestää muistia ja hienosäätää […]

blank

loista joulunodotusta, mukavaa joulunaikaa ja rauhallisia joulunpyhiä! Vai sittenkin joulun odotusta, joulun aikaa ja joulun pyhiä? Tähän aikaan vuodesta moni pohtii, millaisen toivotuksen joulukorttiin kirjoittaisi. Tämä on vuodesta toiseen kestoaihe, ja joulukuun alussa eri medioissa voikin huomata jouluntoivotusten oikeinkirjoituksen ylittävän uutiskynnyksen.

blank

Suurin osa meistä siirtyy vielä tänään 23.12. viettämään joulurauhaa perheidensä kanssa, mutta meillä on kuitenkin jonkinlainen miehitys jo ensi viikolla tulipalokiireisten toimeksiantojen varalta. Olemme siis jouluaattona sekä joulupäivänä kiinni, mutta välipäivinä vastaamme puheluihin ja sähköposteihin perinteiseen tapaan. Uudenvuodenpäivänä käännöstoimisto on kiinni.

Simultaanitulkkaus

Simultaanitulkkausta pidetään tulkkauksen kuningaslajina, ja se vaatii tulkilta kykyä kuunnella, kääntää ja tulkata samanaikaisesti. Simultaanitulke vaatii tulkkiparin, sillä tulkkaus rytmitetään kahden tulkin välille n. 15–20 minuutin jaksoissa juurikin sen vaativuuden vuoksi. Marraskuisessa SYL:n liittokokouksessa tulkkipari joutui koville, mutta saadun palautteen perusteella suoriutui tulkkaustehtävästään erinomaisesti.

blank

Käsittelemme käännöstoimistona päivittäin asiakkaidemme arkaluonteisia aineistoja aina ehdottoman luottamuksellisesti, joten tietoturva on yksi tärkeimmistä toimintamme tukipilareista – ellei jopa se kaikkein tärkein. Päätimme tämän vuoksi paitsi päivittää myös kehittää omaa osaamistamme osallistumalla kansalliseen Digiturvaviikkoon, jota vietetään ensi viikolla maanantaista perjantaihin 26.–30.10.

blank

Käännöstoimistomme järjestää luontoretken Longinojalle lokakuun lopussa Vuoden vesistökunnostajanakin palkitun Juha Salosen opastuksella. Longinoja on muutettu talkoovoimin mahdollisesti Suomen tunneitummaksi puroksi, jossa mm. taimenen luontainen lisääntyminen on turvattu. Puron kunnostus on sittemmin palkittu Vuoden luontotekona. Tilaisuudessa on maski- sekä turvavälisuositus.

Käännöspalvelun turnaus Sipoossa

Käännöstoimistomme ja SV:n edustusjoukkueen yhteisvoimin järjetämään turnaukseen osallistui tusinan verran harrastejoukkueita ja työporukoita Keravalta, Hyvinkäältä, Espoosta, Tuusulasta ja Helsingistä. Turnauksen pelit olivat tänäkin vuonna melko tasaisia, mutta Helsingistä saapuneet joukkueet dominoivat turnaustamme: kaikki mitalipeleihin selviytyneet joukkueet saapuivat pääkaupungista.

Täytesanat

Puhekieliset ilmaisut tuntuvat yleistyneen kirjoitetussa kielessä sosiaalisen median myötä. Suurin osa yleisimmistä täytesanoista on niin kutsuttuja suunnitteluilmauksia. Niitä käytetään puheessa silloin, kun puhuja vielä suunnittelee, mitä on sanomassa. Samoja ilmauksia voidaan käyttää myös tekstissä luomaan arkista sävyä ja puhekielisyyden vaikutelmaa. Täytesanat ryydittävät tekstiä ja tekevät siitä sujuvampaa luettavaa. Ne eivät siis ole ollenkaan huono asia maltillisesti käytettynä. Puhekielisyyden yleistyessä liiallinen täytesanojen käyttö on kuitenkin valtaamassa myös asiatekstejä.

Jopa 84 % uusista asiakkaistamme hyväksyy tarjouksemme. Haluatko jättää tarjouspyynnön?